Vochtproblemen Condensatie

vochtstop.be

Condensatie als vochtprobleem

Oorzaak Condensatie Vochtprobleem

Condensatie is praktisch altijd te wijten aan een te hoge luchtvochtigheid in het gebouw, gecombineerd met een gebrek aan ventilatie.

Door dit gebrek aan ventilatie zal de luchtvochtigheid neerslaan (condenseren) op de koudere vlakken, zoals buitenmuren of ramen. Dit zijn vormen van koudebruggen. Koudebruggen veroorzaken plaatselijk een warmteverlies en zorgen voor een temperatuurdaling op het oppervlak, waardoor luchtcondensatie en andere vochtproblemen kunnen optreden.

 

Gevolgen Condensatie Vochtprobleem

Zoals de meeste vochtproblemen zal dit vochtprobleem zich kenbaar maken door schimmelvorming.

In tegenstelling tot andere vochtproblemen zoals opstijgend grondvocht, zal deze schimmelvorming zich niet beperken tot de lage gedeelten van de muren, maar zal dit eerder plaatsvinden in de hoeken van de kamer.

Verdere gevolgen bestaan uit het loskomen van het behang en afbladerende verf. Deze gevolgen zullen zeer waarschijnlijk het eerst en het meest merkbaar zijn in de badkamer, vanwege de hoge vochtigheidsgraad.

Behandelen Condensatie Vochtprobleem

In de simpele gevallen is dit vochtprobleem te vermijden of op te lossen door betere ventilatie en verwarming.

Wenst u meer informatie over dit vochtprobleem? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

<< Vochtproblemen overzicht

Nieuwbouw en bouwvocht als vochtprobleem

Een gemiddeld gezin van vier personen produceert per dag 15 liter water, dit in de vorm van damp.

Om te vermijden dat de condensatie van dit vocht problemen veroorzaakt voor uw behang of verf, zorgt u best voor een goede verwarming en ventilatie.