Vochtproblemen Bouwvocht

vochtstop.be

Bouwvocht

Oorzaak Bouwvocht

De term bouwvocht wordt gebruikt om vochtproblemen aan te duiden die veroorzaakt worden door recent geplaatst bouwmateriaal. Het gaat hier bijvoorbeeld om een nieuwe vloer of nieuw geplaatste muren.

Deze materialen kunnen vocht absorberen als ze in contact komen met andere vochtbronnen, maar ook een hoge vochtigheidsgraad kan dit vochtprobleem al veroorzaken.

Gevolgen Bouwvocht

Dit vochtprobleem kan als gevolg hebben dat er een zeer vochtig binnenklimaat onstaat. Dit kan op zijn beurt aanleiding geven tot schimmelvorming.

Behandelen Bouwvocht

Er zijn verscheidene manieren om bouwvocht tegen te gaan. Men kan het op natuurlijke wijze laten drogen, maar dit proces kan lang duren - tot 18 maanden. In deze periode kunnen verscheidene gevolgen van dit vochtprobleem zich kenbaar maken.

Wenst u deze periode te vermijden, dan kan er gewerkt worden met bouwdrogers. Er zijn verscheidene werkwijzen beschikbaar die gebaseerd zijn op het gebruik van bouwdrogers.

Wenst u meer informatie over dit vochtprobleem? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

<< Vochtproblemen overzicht

Nieuwbouw en bouwvocht als vochtprobleem

Tijdens de constructie van een nieuwe woning is de constructie site vaak onderheving aan hevig weer. Daardoor kunnen bepaalde geplaatste en nog onbeschermde onderdelen van het huis veel vocht opnemen.

Het wordt dan ook aangeraden om het behangen en schilderen een tijdje uit te stellen, om de verdamping van het bouwvocht niet te belemmeren.