Bedankt!

vochtstop.be

Vochtige kelder veroorzaakt veel vochtproblemen

Bij aankoop van een nieuwe woning die u zult renoveren of in de huidige staat bewonen, let u best op. Het is niet uitzonderlijk dat oudere gebouwen met een vochtige kelder te kampen hebben. Hopelijk heeft u in uw woning geen probleem door vocht in de kelder. Als dit wel zo is, kunt u dit best verhelpen zodat dit uw wooncomfort niet verstoort. Het komt vaak voor dat vochtproblemen een nefaste invloed hebben op de gezondheid van de bewoners van een huis dat hiermee te kampen heeft.

Vochtige kelder is niet altijd een probleem

Een vochtige kelder is niet in alle gevallen een aanleiding om direct te panikeren en dit vochtprobleem hals over kop op te lossen. Als de kelder uitsluitend wordt gebruikt om materialen op te slaan, die niet onderhevig zijn aan de inwerking van vocht, is er geen probleem. Ook als de kelder niet wordt gebruikt door de bewoners van een huis, zijn de vochtproblemen geen prioriteit om onder handen te nemen. In dit geval mogen er al vochtige muren zijn en kan het zelfs geen kwaad dat er zelfs plassen met water staan.

Wanneer is een vochtige kelder een risico

Wanneer de kelder een bestemming krijgt, waarbij er vaak personen in dienen te vertoeven, is het raadzaam om onverwijld het vochtprobleem op te lossen. Ook als de kelder dienst doet als opslagplaats voor voedingswaren of andere zaken die gevoelig zijn aan vocht, is een snelle oplossing aan te raden. Al hebben bovenstaande toepassingen van de kelder vanzelfsprekend ook een belangrijke impact op de te kiezen behandeling van de vochtige kelder.

Belangrijk is

  • de functie van de kelderruimte
  • de mate waarin de kelder bereikbaar is
  • de bouwmaterialen waarvan de kelder is voorzien
  • de eigenschappen van de ondergrond
  • de elementen die rond de woning aanwezig zijn (bv een vijver).

Het spreekt voor zich dat ook de beschikbare financiële middelen om het vochtprobleem op te lossen, een belangrijke rol spelen bij de keuze van behandeling.

De budgetvriendelijke oplossingen die FTB Remmers ontwikkelde spelen in op al deze factoren, waarbij het behandelen van een vochtige kelder binnen ieders budget mogelijk is.