Bedankt!

vochtstop.be

Optrekkend vocht

Nadelen van optrekkend vocht

Wellicht kent iedereen het gevoel van een ruimte die wordt betreden waarin men onmiddellijk een klimaat herkent van muffe vochtigheid. Dit probleem stelt zich voornamelijk in verouderde gebouwen waarvan de isolatie en ventilatie veelal te wensen overlaat. Naast de muffige geur herkent men direct de zichtbare kenmerken van optrekkend vocht: afgeblakerde pleister aan de muren, uitbloeiing van zoutkringen, krakende verf of vorming van schimmel.

Deze met het oog en geur waargenomen indicatoren van een vochtprobleem zijn vaak te wijten aan een jarenlang indringen van grondvocht uit de bodem, wat we kunnen definiëren als 'optrekkend vocht'. In een niet te verwaarlozen aantal van de gevallen zijn de gebouwen onbewoonbaar geworden door de ernst van deze problemen.

Behandelen van optrekkend vocht

Het valt dan ook om uiteenlopende redenen ten stelligste af te raden om problemen die zijn ontstaan door optrekkend vocht te 'verbergen' door simpelweg een nieuw laagje verf aan te brengen. Ook de getroffen muur herpleisteren zal enkel een visueel resultaat opleveren, maar de essentie van het probleem allerminst verhelpen. Door dit te doen houdt men een ongezonde leefomgeving in stand en kunnen naast verdere problemen aan het gebouw bovendien gezondheidsklachten ontstaan.

De vaststelling van een probleem met optrekkend vocht dient grondig te worden opgelost om verval van zowel gebouw als gezondheid te voorkomen. Met de oplossingen tegen vochtproblemen van FTB Remmers doet u dit op een voordelige en accurate manier.

Aarzel dus niet om contact op te nemen en verneem meer over het behandelen van optrekkend vocht !