Bedankt!

vochtstop.be

Opstijgend vocht – boosdoener bij vochtproblemen in veel woningen

Opstijgend vocht, een vaak voorkomend vochtprobleem

U weet ongetwijfeld dat één van de belangrijkste oorzaken van vochtproblemen opstijgend vocht is. Zowat alle metselwerk dat in direct contact kan komen met de ondergrond waarop een woning werd geplaatst is blootgesteld aan dit probleem.

Over het algemeen reikt de aantasting van metselwerken door opstijgend vocht ongeveer 1 meter. Dit wordt beïnvloed door ondermeer de mate waarin de materialen poreus zijn al dan niet, welke bouwmaterialen werden gebruikt, hoeveel grondvocht er in de ondergrond aanwezig is, de dikte van de muren, enz...

Behandelen van opstijgend vocht

Een doeltreffende behandeling van opstijgend vocht bestaat erin om de getroffen muur te injecteren. Een chemische stof vormt dan een laag waardoor het vocht niet meer verder kan opstijgen in de muren. Dit chemisch injectieproduct is waterwerend en wordt opgenomen door de materialen waarlangs normaal het opstijgend vocht toegang krijgt tot de hogere delen van een muur.

Men heeft keuze uit verschillende mogelijkheden om doeltreffend een muur te injecteren en zo het opstijgend vocht te bestrijden. Het injecteren kan gebeuren met een vloeistof maar eveneens met een pasta of gel. Elke situatie vereist een specifieke oplossing. De keuze tussen gel of vloeistof voor de bestrijding van opstijgend vocht is dan ook afhankelijk van situatie tot situatie.

Pas na een analyse van het vochtprobleem in kwestie kan een gefundeerde keuze worden gemaakt tussen de mogelijkheden om uw vochtproblemen te bestrijden.

De injectiegel die FTB Remmers ontwikkelde is van een aanzienlijk hogere kwaliteit dan andere vochtweringsproducten die in het verleden op de markt waren.